Üdvözöljük

az
Arrabona Racing Team
honlapján
Arrabona Racing Team
Rólunk

Rólunk

Az Arrabona Racing Team története 2014 januárjában kezdődött. Csapatunk ekkor alakult meg a Széchenyi István Egyetemen azzal a céllal, hogy már a 2014-es Formula Student szezon aktív részese legyen.

A Formula Student nemzetközi mérnökverseny egy versenysorozat, melynek célja egy olyan formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra vitele, amelyet kizárólag egyetemi hallgatók valósítanak meg. A világ minden pontjáról érkező csapatok nemzetközi versenyek keretein belül mérkőznek meg egymással. Ezen világszerte megrendezett versenyeken egyetemistákból álló csapatok saját tervezésű versenyautóikkal mérik össze tudásukat, illetve prezentálják munkájukat a bíráknak.

A Formula Student konstruktőri versenyeken a mérnöki szakértelmen túl egyéb szakismeretekre is szükség van a helytálláshoz, így csapatunk felépítése is alapvetően két részre osztható. Egyrészről az autót meg kell tervezni, legyártani, összeszerelni, majd tesztelni és a versenyre felkészíteni. Ehhez a komoly elméleti tudás mellett a gyakorlati tapasztalat elsajátítása is elengedhetetlen. A 2016-os évtől kezdődően a szintén a Széchenyi István Egyetemen működő SZEngine csapat erőforrásával vágunk neki a versenyeknek. Csapataink együttműködésének eredménye egy győri szívvel hajtott győri versenyautó! Mindez azonban nem működhetne a másik alappillér, a menedzsment részleg munkája nélkül, akik a pénzügyi háttér biztosításával, és egyéb háttérfeladatokkal foglalkoznak.

Első szezonunkban, 2014-ben mi lettünk az első olyan magyar Formula Student csapat, amelynek sikerült megszereznie az összesített első helyezést egy nemzetközi Formula Student versenyen, az elmúlt 3 évben más magyarországi FS csapatnak még nem sikerült elérni ehhez hasonló eredményt. Már négy sikeres szezonon vagyunk túl. 2017-ben négy versenyen vettünk részt. Első versenyünk a Formula Student East volt, amely Örkény városában került megrendezésre. Ezután csapatunk Csehország felé vette az irányt, ugyanis itt zajlott a Formula Student Czech Republic.

Harmadik és egyben legnagyobb megmérettetésünk a Formula Student Germany volt, amely a világ legrangosabb Formula Student versenye. Itt belsőégésű kategóriában, melyben 64 csapat indult összesen, nekünk sikerült megszerezni az összesített 15. helyet. Üzemanyag hatékonysági versenyszámban 2. legjobbak lettünk, míg üzleti terv bemutatónk 7. helyen végzett. A szezon utolsó versenyén, amely otthonunkban, Győrben zajlott, kimagaslóan teljesítettük a statikus versenyszámokat. Műszaki tervezés prezentációnk 3. legjobb, míg költség elemzésünk 2. legjobb lett, ezzel sikerült statikus összesítettben 3. helyen végeznünk.

Ezen sikerek elérése végett vagyunk immár 2 éve Magyarország legsikeresebb belsőégésű Formula Student csapata.

Kapcsolat

Arrabona Járműfejlesztő Egyesület

9026 Győr, Egyetem tér 1.

Csapatvezető: Gudra Gábriel

info@arrabonaracing.hu

+36203751557


Szponzoráció: Illés Tamás

tamas.illes@arrabonaracing.hu

+36308146010Arrabona Racing Team


Magyar Angol
Nyelv választás
keyboard_arrow_up