Hírek

Hírek

Design Freeze

Bemutattuk csapatunk 2018-as autójának, az ART_05-nek a terveit, illetve prezentáltuk az idei nyári versenyszezon menetét február 15-én, a Design Freeze rendezvényünkön. Ami pedig az új autónk konstrukcióját illeti, első pillantásra hasonló az előzőhöz, ha valaki nem fordít kellő figyelmet a részletekre. Ez abból adódik, hogy a leglátványosabb elemek, az orrkúp, oldaldobozok, valamint a felnik és gumiabroncsok nem, vagy csak kis mértékben változtak. Ezzel ellentétben az alkatrészek több mint 90%-a nagymértékű fejlesztésen esett át. A tervezést már befagyasztottuk, a gyártás és beszerzés elkezdődött, hátra van még az építés és a tesztelés. Majd amint elkészül az ART_05-ös versenyautónk, kezdetét veszi a vele való felkészülés és az utolsó finomhangolások véghezvitele a nyári versenyszezonra.
2018.02.16. 18:00:00
Design FreezeDesign FreezeDesign Freeze

FIEK - Új labor

A Felsőoktatási És Ipari Együttműködési Központ a járművekkel kapcsolatos fejlesztéseket támogatja, így egyetemünk is részesül a kutatásokat segítő programban. Nagy Örömünkre szolgált, hogy egyetemünk megnyerte az általuk kiírt pályázatot, hiszen ezáltal egy nagyobb és tágasabb laborhelyiséghez jutottak az egyetemen tevékenykedő csapatok. Az új helyiségbe való költözés decemberben zajlott le.
2017.12.13. 13:00:00
FIEK - Új laborFIEK - Új laborFIEK - Új labor

MVK Versenycsapat Konferencia

Decemberben meghívást kaptunk különböző rendezvényekre és megjelenésekre, mint például az idén harmadik alkalommal megrendezett MVK Versenycsapat Konferenciájára, melyen oktatási intézmények járműépítő csapatai mutatkoznak be, és vázolják fel az idei év célkitűzéseit. Továbbá részt vettünk a “Mi a pálya?” pályaválasztó kiállításon is,ahol bemutattuk csapatunk működését a most pályaválasztás előtt álló diákok számára.
2017.12.10. 11:00:00
MVK Versenycsapat Konferencia

Uni Race Day

Másodszorra került sor a Uni Race Day megszervezésére. 2017. október 26-án az Audi Hungária egy szakmai élménynappal lepte meg szponzorált csapatait. Ezen a napon 5 mérnökcsapat jelent meg, ami nem kevesebb, mint 140 érdeklődő, tehetséges hallgatót jelentett. Minden csapatnak megadatott a lehetőség, hogy a pályán is megmutassa tudását. Autónknál látható is volt a fejlődés, az új fejlesztések, mint például az aerodinamikai csomag előnye is megmutatkozott. A szabadtéri bemutatón kívül a csapatok prezentációval is készültek, amiben ismertették egymással és a vállalat mérnökeivel a csapat tevékenységét, továbbá az idei évek konstruktőri nehézségeit, a nap végén pedig ezeket a problémákat vitathatták meg egymással és a mérnökökkel, megoldást keresve rájuk.
2017.10.26. 19:00:00
Uni Race DayUni Race DayUni Race Day

Techtogether

Csapatunk ismét részt vett az október 18. és 20. között tartott Techtogether rendezvényen. A 3 napos, mérnökhallgatóknak szánt csapatverseny immár negyedik éve került megrendezésre. A helyszínt a budapesti Hungexpo biztosította. Az eseményen kizárólag olyan csapatok vehettek részt, akik már jelen voltak járműépítő versenyen. Az utolsó napon kihirdetésre került a végeredmény. Úgy tűnt, kifizetődő volt a versenybe fektetett munkánk. Sikerült megnyernünk a BPW különdíját, akik 100.000 Forintot ajánlottak fel a részünkre. A Mercedes Benz díjazását is kiérdemeltük, a Tequa feladatában pedig mi voltunk a legjobban teljesítők, így nekünk adták át különdíjukat. Majd ezek után az összesített eredményekre is fény derült. Itt is elhangzott csapatunk neve, ugyanis a harmadik helyezést értük el a három nap teljesítménye alapján, így 200.000 Forinttal jutalmazták csapatunkat.
2017.10.20. 18:00:00
TechtogetherTechtogetherTechtogetherTechtogether

Arrabona Racing Team


Magyar Angol
Nyelv választás
keyboard_arrow_up